Elise

Manege 'De Oude Held'

Leegeweg 2, 9745 CP Groningen

RPC de Ommelanden

Elise


Ik ben Elise, 25 lentes jong. Jaren geleden had ik voor het eerst paardrijles, op manege De Oude Held. Vrij snel nadat ik begon stond de zaterdag voor mij gelijk aan manegedag: eerst bij een vriendinnetje kijken, even samen rondlopen, pony’s knuffelen en bij andere lessen kijken, en dan zelf rijden. Later ging ik steeds meer helpen op de manege, kreeg ik verzorgpony’s op en buiten de manege en was ik meer bij de paarden dan thuis. Ik vond en vind alle pony’s geweldig, maar had en heb natuurlijk ook lievelingen, zoals Valentino, Symphonie, Kimmie en Chucky.

 

Inmiddels heb ik zelf een fantastische pony, Nikos. Nikos is 22 jaar, een kruising tussen een haflinger en een arabier en heel erg leuk. Hij staat het hele jaar in de wei, en als ik rijd zijn het meestal buitenritten. Ik rijd ook nog in de manegelessen, in de gezellige vrijdagavondgroep. Ik vind de meeste paarden leuk. Ik geef ook af en toe ponyrijles, wat ik superleuk vind om te doen.


Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat ik begonnen ben met het organiseren van de onderlinge wedstrijden, en later ook spelletjesdagen en activiteiten. Ik vond en vind het heel leuk om er elke keer weer voor te zorgen dat de wedstrijd een leuke dag wordt voor iedereen, inclusief de paarden en pony’s. Binnen het onderlinge bestuur ben ik een beetje het ‘manusje van alles’; ik probeer alles in de gaten te houden en spring bij waar nodig.


Mijn leven naast paarden bestaat uit mijn werk als PhD-student aan de universiteit in Groningen. Verder houd ik van klimmen, zwemmen, hardlopen en lees ik graag, ben ik veel buiten als het weer meezit en doe ik leuke dingen met vrienden.


Met vragen, opmerkingen en suggesties kun je altijd langskomen of een berichtje sturen. Graag tot ziens, bij één van de leuke activiteiten!