Clubkampioenschap

Manege 'De Oude Held'

Leegeweg 2, 9745 CP Groningen

RPC de Ommelanden

In verband met het COVID-19 virus is er dit jaar helaas geen clubkampioenschap.

                                                   Clubkampioenschap


Naast de prijzen van de gewone wedstrijden, wordt er ook ieder jaar per klasse iemand clubkampioen. Dit is het clublid dat door het hele seizoen heen het beste gepresteerd heeft in zijn of haar klasse. Tijdens de laatste onderlinge dressuurwedstrijd worden de clubkampioenen bekend gemaakt.


In het kort

Om mee te doen aan het clubkampioenschap moet je lid zijn van de vereniging en minimaal 3 wedstrijden als lid hebben gereden. Als je meer wedstrijden als lid hebt meegedaan, tellen de drie beste resultaten mee.


Uitleg

In totaal worden er vijf dressuurwedstrijden, een springwedstrijd en een kerstdressuurwedstrijd georganiseerd per seizoen. Voor het clubkampioenschap tellen de normale dressuurwedstrijden mee, mits je op de dag van de wedstrijd lid bent van de vereniging. Word je later in het seizoen lid, dan tellen je wedstrijden pas vanaf dat moment mee voor het clubkampioenschap. Om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap moet je minimaal 3 wedstrijden als lid hebben gereden. Als jij lid wordt bij de laatste twee wedstrijden, kom je dus dit seizoen niet in aanmerking voor de titel ‘Clubkampioen’. De scores worden voor je bijgehouden, daar hoef je zelf niets voor te doen.


In iedere klasse komt er een clubkampioen. Dit betekent ook dat je minstens drie wedstrijden in dezelfde klasse mee moet doen, wil je in aanmerking komen voor het clubkampioenschap. Overleg met je instructrice, voordat je je inschrijft voor de wedstrijd, in welke klasse je mee gaat doen. Het advies van je instructrice over de te rijden klasse is bindend.


De clubkampioen krijgt een mooie sjerp en komt hiermee op foto!  De sjerp wordt uitgereikt tijdens de laatste dressuurwedstrijd.


We hopen jullie genoeg geïnformeerd te hebben. Voor vragen kun je een mail sturen naar rpcdeommelanden@live.nl, een berichtje plaatsen op onze Facebook-pagina: Onderlinge Organisatie RPC De Ommelanden of een tweet sturen naar @OOOmmelanden.


Met vriendelijke groeten,

Onderlinge organisatie RPC De Ommelanden

Jacqueline ten Brinke, Elise Broekema, Lisa Dijkstra, Tessa Koomen en Annemiek Vos