KNHS lid worden

Manege 'De Oude Held'

Leegeweg 2, 9745 CP Groningen

RPC de Ommelanden

Lid worden van de KNHS


Vind je het leuk om wedstrijden te rijden?

Of wil je gezellig met andere paardensportliefhebbers samen rijden? Word dan lid van een rijvereniging of ponyclub die aangesloten is bij de KNHS. Door lid te worden van de KNHS word je ook lid van een rijvereniging of ponyclub en mag je met een startpas deelnemen aan officiële paardensportwedstrijden. Als je wilt deelnemen aan Bixierubrieken of Impulsrubrieken dan heb je geen startpas nodig, een individueel KNHS-lidmaatschap volstaat in dit geval.


Voordelen KNHS-lidmaatschap


Door lid te worden van de KNHS steun je de paardensport in Nederland in het algemeen. De KNHS komt op voor de belangen van paardensporters en hun paarden. Ook zorgt de KNHS voor een goede promotie van de paardensport in Nederland en ver daarbuiten. Dankzij een goede ondersteuning bij de ontwikkeling van onze talentvolle ruiters en menners, helpt de KNHS mee aan betere mogelijkheden voor de paardensport. Naast de belangenbehartiging doet de KNHS nog veel meer. Hieronder enkele voorbeelden:


Paard&Sport


Wanneer je individueel lid wordt van de KNHS, lid wordt via je Ruiter- of Koetsiersbewijs of via het FNRS ruiterpaspoort dan ontvang je vier keer per jaar het magazine Paard&Sport. Als startpashouder van de KNHS ontvang je elke maand Paard&Sport. Hier vind je achtergrondartikelen over trainingstechnieken, gezondheid,  voeding en stalling. Maar kun je ook interviews lezen met grote namen in de paardensport, regionaal nieuws en informatie over de mooiste locaties voor een buitenrit. Ook vind je hier alle officiële berichten van de KNHS.


Mijn KNHS


Op de KNHS-website is er een speciale omgeving alleen voor de leden: Mijn KNHS. Met Mijn KNHS kan je op termijn eenvoudig inschrijven voor wedstrijden, adresgegevens wijzigen, startpassen aan- of afmelden of juryleden zoeken voor een wedstrijd.


Wedstrijden


Als lid van de KNHS mag je deelnemen aan officiële KNHS-wedstrijden. Hiervoor moet je wel een startpas aanvragen voor jou en je paard of pony. Je start altijd voor een ponyclub of rijvereniging, zoals voor onze Ruiter- en PonyClub de Ommelanden


Kosten lidmaatschap via KNHS-vereniging


Wanneer je lid wordt van de KNHS via een KNHS-vereniging, betaal je een contributie aan je vereniging en aan de KNHS. Voor onze vereniging betaal je als paardenlid € 30 euro en een ponylid € 25. Voor de KNHS betaal je een standaardafdracht van € 20 euro.


Verlenging/afmelden lidmaatschap


Het KNHS-lidmaatschap wordt aan het einde van het jaar automatisch verlengd. Wanneer je het volgende kalenderjaar geen KNHS-lid meer wilt zijn, meld dan je lidmaatschap en eventuele startpassen uiterlijk 30 november zelf af via 'Mijn KNHS' en bij de vereniging.